BENVOLGUDA CAPUTXETA

T’escric avui des del meu cau, que en els dies plujosos de tardor, em pareix tant humit com el teu. Aquesta humitat tàctil, digital, que les meves esmolades urpes han d’anar amb compte de no ferir. Estic pensant en fer-hi reformes, al meu cau, en endreçar-lo una mica, per intentar, si més no, fer-lo tant acollidor com el teu. Recordo  que quan em convidaves a visitar-te al bosc, de camí cap a casa l’avia, al atansar-hi el negre musell…..mmmmmmm….feia tant bona olor!!!

Enyoro quan destapaves el cistell amb cura, talment com si es tractes d’una sorpresa i em deixaves ensumar de ben a prop la fruita. Les peres, dues, una per dinar i una altra per sopar. La síndria rodona i saborosa, oberta pel mig, a punt per clavar-hi una mossegada. Tu sempre tant generosa Caputxeta, i jo ja veus, pobre de mi, només et podia oferir un maduixot, vermell això sí. Saborós, també. Ai!, Caputxeta… només de pensar-hi ja remeno la cueta.

– Llop, i perquè tens el nas tant gros?

– Per ensumar-te millor!!

I quan t’olorava, ai! Caputxeta… la cueta se’m posava dreta.

– Llop, i perquè tens els ulls tant grans??

– Per mirar-te millor!! Per mirar el teu cau tant bonic i net i olorós. 

Ai! I quan et mirava, Caputxeta… la cueta se’m posava ben dreta.

– I perquè tens la boca tant oberta???

– Per menjar-te millor!! Fruita per madurar i carn tendra, que van bé per les dents.

Ai! Ai! Ai!, quan et menjava Caputxeta… soleta la cueta se’m posava dreta.

Espero amb delit l’arribada de la primavera, de l’estiu amb les nostres passejades pel bosc, les hores de jocs i repòs damunt les falgueres, el berenar, les visites tardanes al teu cau humit….. i mentre,  recordo com si fos ara com et mirava, com t’ensumava,  com et menjava…

          Mira!!, mira!! Caputxeta,  només de pensar-te…. Mira! com n’esta de dreta, la meva cueta.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: BENVOLGUDA CAPUTXETA

  1. skorbuto diu:

    M’encanta! Es divertit i sugerent.

    Ara el que faltaria seria que s’apuntés algú altre a fer una altra versió, el tema dona per moltes.

Els comentaris estan tancats.